Aan het laden

Voorstelprofiel

Kandidaten voorstellen met een voorstelprofiel

Dagelijks worden er veel voorstel cv’s gemaakt door recruiters en intercedenten die werkzoekenden aan een nieuwe baan willen helpen. Bij het begeleiden van de werkzoekenden naar een nieuwe baan, is dit een belangrijk onderdeel van het proces. Tijdens het gesprek met de recruiter komen er wellicht zaken naar boven die de kandidaat in eerste instantie niet op zijn cv had vermeld. Ook kunnen recruiters cv’s beter laten aansluiten bij de vacature van de opdrachtgever door de juiste kwaliteiten te belichten.

Het gebruik van een voorstelprofiel uit Tigris heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van een handmatig opgesteld voorstelprofiel. Hieronder staan de belangrijkste punten weergegeven:

Overzicht en tijdbesparing

Het recruitmentsysteem haalt de belangrijkste gegevens uit het cv van de kandidaat (parsing). Als recruiter vul je deze gegevens verder aan met zaken die uit het persoonlijk gesprek met de kandidaat naar voren zijn gekomen. Een groot voordeel hiervan is dat je de gegevens niet in losse documenten hoeft op te slaan en dat de intelligentie in het systeem de data uit het profiel vervolgens kan matchen. Dit is alleen mogelijk wanneer de gegevens van de kandidaat optimaal zijn ingevuld.

Inzichten

Om efficiënt te werken en sturing te geven, heb je statistieken nodig. Doordat je werkt met een voorstelprofiel, is het mogelijk om te achterhalen wat er met het profiel gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld zien of het profiel is bekeken, hoelang en zelfs vanuit welke locatie dat is gedaan. Bij het nabellen van je voorgestelde kandidaten kun je hierdoor beginnen met de opdrachtgevers die daadwerkelijk het profiel hebben bekeken. Zij zullen zeer waarschijnlijk meer interesse tonen in de kandidaat dan anderen.

Databescherming

De bescherming van gegevens wordt steeds belangrijker en steeds meer mensen worden zich bewust van hun privacy. Het cv van een kandidaat bevat veel persoonlijke informatie, waardoor je niet wilt dat de gegevens openbaar worden gemaakt of worden doorgestuurd. Een digitaal voorstelprofiel heeft als voordeel dat het automatisch in te trekken is, zodat het niet meer (online) inzichtelijk is. Dit zorgt ervoor dat gegevens niet blijven rondzweven op de digitale snelweg.

Benieuwd hoe het voorstelprofiel werkt? Vraag een demo aan via onze website en we leggen je stap voor stap uit hoe dit werkt.

Blijf op de hoogte!

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit bericht via:

Gratis proberen

Meer updates

18 september

NMBRS en Tigris slaan handen ineen voor geavanceerde uitzendsoftware binnen de flexbranche

Lees meer

26 mei

Hoe maak je als flexbureau je back office sexy?

Lees meer
loonheffing

18 december

Loonheffing buitenlandse werknemers 2019

Lees meer

"Tigris bespaart ons tijd, geld en geeft volledige controle."

Anne Bakker - Artiflex