De toekomst van recruitment: dit is er anders in 2025

Recruitment

Bij Tigris bouwen we elke dag aan ons recruitmentplatform, waarin opdrachtgevers, flexbureaus en kandidaten steeds beter kunnen samenwerken. Maar dit heeft natuurlijk gevolgen voor de toekomst van recruitment. Hoe ziet die eruit? Dit zijn de 5 grootste veranderingen die we in 2025 kunnen verwachten.

1. Kandidaatgericht denken neemt een vlucht

Het optimaliseren van de ‘candidate journey’ is in de recruitmentmarkt al langer gebruikelijk, maar dit gaat alleen nog maar meer worden. Want mensen zijn gewend geraakt aan optimale, gepersonaliseerde service, waarbij bovendien de technologie naadloos aansluit. Anno 2025 gaat de recruitmentwereld hier echt goed in mee. 
Ons UX-team dat we in oktober 2021 hebben opgericht, komt met steeds meer optimalisaties op het Tigris-platform, waardoor de kandidaat écht meer gemak ervaart. Daar experimenteren we nu ook al volop mee. Een voorbeeld: voorspellen van werktijden aan de hand van de locatie, waardoor kandidaten hun uren alleen nog maar hoeven te bevestigen. 

2. Van losse systemen naar een geïntegreerd platform

Van recruitment software in 2021, gaan we in 2025 steeds meer richting een platform as a service (PaaS). Daarin zijn er geen aparte backoffice, mid-office en frontoffice meer, maar is alles geïntegreerd in één centrale interface. De voordelen daarvan:

  • Meer gebruiksgemak voor flexbureau én kandidaat: maar één app om in te werken, en voor een kandidaat om zich op in te schrijven;
  • Vlottere werkprocessen, dus meer tijd over voor sollicitaties en tussentijdse gesprekken;
  • Flexibeler werken: meer automatisering betekent makkelijker thuiswerken.
  • Grote besparingen in resources, zoals administratie en applicatiebeheer.

Van recruitment software in 2021, gaan we in 2025 steeds meer richting een platform as a service (PaaS).

3. Betere schaalbaarheid van het recruitmentplatform

Op dit moment heeft iedere leverancier z’n eigen platform, maar hierdoor ontstaat een bepaalde ongelijkheid. Grote partijen laten data warehouses bouwen voor hun recruitmentinformatie, maar de kleinere bureaus hebben hiervoor te weinig budget. Onze visie voor 2025: één gestandaardiseerd, schaalbaar recruitmentplatform voor alle flexbureaus, waar de kandidaat van profiteert. 

4. Samenwerking tussen flexbureaus in plaats van concurrentie

De nieuwe visie op recruitment: flexbureaus vissen niet langer ieder voor zich in dezelfde cv-vijver, maar werken samen vanuit één plek waar alle kandidaatgegevens samenkomen. Want als het ene bureau niet de juiste match heeft voor een kandidaat, kan die via het platform makkelijk een ander bureau benaderen. Tegelijkertijd krijg jij als bureau weer kandidaten doorgestuurd vanuit een nieuwe bron, namelijk je concullega’s. Win-win dus!

5. Recruiter anno 2025 = life coach

In 2025 verandert de rol van recruiters en intercedenten in de richting van life coach of jobcoach. Waar de meeste ‘harde’ informatie van kandidaten en vacatures wordt verzameld en uitgewisseld via het recruitmentplatform, zijn recruiters ervoor om mensen te coachen, en op een prettige manier door hun carrièrepad heen te loodsen. Waar het recruitmentplatform een kandidaat suggesties geeft over een mogelijke volgende carrièrestap, gaat de recruiter met hem in gesprek om te bepalen of die functie inderdaad een goede match is. 

Loop jij mee voorop? Neem contact op!

Kortom: een hoop veranderingen die gaan plaatsvinden binnen afzienbare tijd. Wij denken dat een geïntegreerd recruitmentplatform enorme kansen biedt om kandidaten zo snel mogelijk én zo prettig mogelijk aan een nieuwe baan te helpen.

Heeft deze blog je getriggerd en wil je hier verder over sparren? Of wil je weten hoe ons recruitmentplatform jouw organisatie naar een hoger plan kan tillen?  Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht