vrouw met lang blond haar deelt papier uit aan mensen

De mens achter de data in een veranderende recruitmentsector

Recruitment

Zet recruitmentdata in met het oog op mensen

De flexmarkt verandert snel. Door de digitalisering van de markt verschuift de macht steeds meer naar jobplatforms, wat de recruitmentsector potentieel kan ondersneeuwen. Dus nemen we als sector het heft in eigen handen. Want de best passende werkgever vinden kandidaten niet door klakkeloos sollicitaties te versturen via een jobboard, op basis van harde data als opleiding en ervaring. Om iemand écht op zijn plek te krijgen, is juist aandacht nodig voor de mens achter die data. Zijn drijfveren, talent en persoonlijkheid. Om dit te ontrafelen en zo de beste werkplek voor diegene te vinden, dáár zit de toegevoegde waarde van recruitment. En een goed inzicht in data en de juiste techniek moet hieraan ondersteunend zijn.

Wijs als recruiter talenten de weg

Helaas zitten er nog steeds veel te veel mensen niet op de juiste plek, wat zorgt voor stress en burn-outs. De grootste oorzaak? Gebrek aan zelfinzicht. Werkzoekenden zijn vaak erg gericht op vacatures, en op vacaturebanken verdwijn je dan algauw in een brij van mogelijkheden. Hier komen jullie als flexbureau aan te pas: je wijst kandidaten de weg en begeleidt ze stapje voor stapje naar hun ideale job. Misschien in één keer, misschien met een omweg, via de juiste leeromgeving of een coach. Als ze maar een stap verder komen, dan is jullie werk geslaagd.

Breng kandidaten een stap dichter naar hun droombaan

Waar jouw werk als recruiter dus allemaal om draait: mensen op hun ideale werkplek krijgen. Hoe praktisch is het dan als al je data op één platform samenkomt? Eén plek met maximaal inzicht én overzicht. Waarop je kandidaatprofielen makkelijk uitbreidt met data, en waarin je ook uitslagen van assessments integraal kunt opnemen. Met het Tigris-platform:

Weet je in één oogopslag wie je voor je hebt bij een gesprek

Alle soft skills, hard skills, reviews van werkgevers en ambities staan in één overzichtelijk kandidaatprofiel, zodat je die persoon optimaal kunt ondersteunen in zijn zoektocht naar zijn droombaan.

Blijf je alert op het welzijn van kandidaten

Dankzij signaleringen van ziekmeldingen en te laat meldingen heb jij op tijd door wanneer een medewerker niet goed in zijn vel zit.

Weet je hoe iemand in zijn werk zit

Je krijgt inzicht in de beoordelingen van de kandidaat over zijn werkgever en de kwaliteit van zijn werkdag. Zo weet je precies wanneer het tijd is om een gesprek aan te knopen over zijn werktevredenheid.

Voer je gerichter tests uit

Ontbreekt er informatie in het kandidaatprofiel, zoals soft skills, dan kun je signalen instellen om daar een actie aan te koppelen: bijvoorbeeld om een persoonlijkheidstest te laten uitvoeren. Of een gesprek aangaan hierover.

Adviseer je gerichter over trainingen of opleidingen

Dankzij de te koppelen assessments, krijg je eenvoudig inzicht in de skills van een kandidaat en op welke gebieden hij zijn kennis het beste kan bijspijkeren. Zo geef je beter opleidingsadvies!

Voorspel je beter waarnaar iemand op zoek is

Ontdek met data-analyse welke vacatures iemand bekijkt en hoe vaak, en je krijgt dieper inzicht in waar hij naar op zoek is.

Kies je voor de beste service voor jouw kandidaat

Dankzij onze werkapp krijgen kandidaten beter inzicht in zichzelf en raken ze meer in de lead. Ze krijgen handvatten voor hun carrière, waardoor ze die met jullie ondersteuning nóg beter vorm kunnen geven.

Om iemand écht op zijn plek te krijgen, is juist aandacht nodig voor de mens achter die data. Zijn drijfveren, talent en persoonlijkheid. Om dit te ontrafelen en zo de beste werkplek voor diegene te vinden, dáár zit de toegevoegde waarde van recruitment.

Werkapp: illustratie in de praktijk

Een werknemer van jouw flexbureau hangt op de bank en baalt van zijn dag: stress. Hij opent zijn werkapp van Tigris, vult zijn assessment in en doet zijn nulmeting. Die komt op een 4 uit als rapportcijfer. Vervolgens krijgt hij de melding: “Ga eens op gesprek met Job Coach”. De suggestie wordt gedaan op basis van het profiel, dat is gematcht met de expertise van Job Coach. Daarnaast krijgt hij nog een suggestie: of hij een vervolgtest wil invullen, om zijn profiel nog verder uit te breiden. Op die manier krijgt hij in de toekomst nog betere suggesties van bedrijven waar ze een passende vacature hebben. Hij gaat op gesprek bij de jobcoach en is een stuk wijzer geworden, hij weet nu wat zijn volgende stap wordt!

Tigris: alles-in-één-platform om op voort te bouwen

Het Tigris alles-in-één-platform met integrale werkapp voor kandidaten faciliteert uitzenders, jobcoaches én werknemers om zelf weloverwogen keuzes te maken om zo tot de beste matches te komen. Het platform combineert backoffice en frontoffice met elkaar én is futureproof, want de software is volledig uit te bouwen naar eigen wens. Wil je weten hoe je met Tigris stap voor stap bouwt aan een toekomstgerichte flexorganisatie? Lees onze blog “6 stappen om als flexbureau naar een digitaal flexplatform te groeien”.

Getriggerd? Kom eens langs om te sparren.

De menselijke kant bepaalt uiteindelijk de uitkomst van een match, dus de kandidaat is altijd in de lead. Als Tigris willen we de flexbranche daarbij ondersteunen en versterken, met betere inzichten in ‘small data’, zodat we steeds meer mensen op de juiste plek krijgen. Doe je ook mee? Ga eens met ons praten.

Terug naar overzicht