Aan het laden

Loonheffing buitenlandse werknemers 2019

Om een optimale klantbeleving te bieden aan je werknemers is een correcte verloning een noodzakelijk onderdeel van de candidate journey. Wanneer dit niet op orde is zullen werknemers ontevreden raken en zal het personeelsverloop stijgen. Met Tigris en NMBRS als best of breed oplossing ben je altijd verzekerd van een correcte verloning met de laatste wijzigingen. Zo ook bijvoorbeeld met de wijziging van de loonheffing voor buitenlandse medewerkers die per januari 2019 ingaat.

Een goede verloning is essentieel voor het behoud van je uitzendkrachten.

Elk persoon in Nederland die een inkomen heeft, is verplicht hierover loonbelasting te betalen. Over een deel van die belasting geeft de overheid korting. De zogeheten loonheffingskorting.
Nu zijn er echter nogal wat werknemers die hier wel werken, maar niet in Nederland woonachtig zijn. Deze buitenlandse werknemers hebben geen recht op loonheffingskorting, terwijl ze deze tot nu toe wel kregen. Vanaf 1 januari 2019 komt hier een einde aan.

Buitenlandse werknemer

Voor de buitenlandse werknemer betekent dit dus dat het nettosalaris omlaag gaat. Werknemers afkomstig uit de EU, EER, Zwitserland of de BES, zijn hierop een uitzondering.
Als een werknemer de korting op de loonheffing niet meer krijgt, maar wel meent hier recht op te hebben, kan hij of zij deze aanvragen via de aangifte inkomstenbelasting.

Voor de werkgever betekent het dat er niet voor elke werknemer die loonheffingskorting aanvraagt automatisch rekening gehouden moet worden met alle heffingskortingen. Voor Payrollers en uitzendbureaus betekent het dat er aanpassingen in het verloningssysteem gemaakt moeten worden.

Correcte verloning

Een goede verloning is essentieel voor het behoud van je uitzendkrachten. Als de salarisstrook van een kandidaat structureel niet klopt, zal deze daar een negatief gevoel aan overhouden en wellicht naar de concurrent vertrekken die zijn zaken wel op orde heeft.
Gebruik je Tigris als je verloningssoftware, dan hoef je je hier dus in ieder geval geen zorgen over te maken.

Blijf op de hoogte!

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit bericht via:

Gratis proberen

Meer updates

18 september

NMBRS en Tigris slaan handen ineen voor geavanceerde uitzendsoftware binnen de flexbranche

Lees meer

26 mei

Hoe maak je als flexbureau je back office sexy?

Lees meer

26 oktober

Tigris Flexnology – Platformen

Lees meer

"Tigris bespaart ons tijd, geld en geeft volledige controle."

Anne Bakker - Artiflex