Customer support Tigris

Verschillen Tigris versus traditionele payrolling en recruitmentsoftware

Als flexbureau zijn je frontoffice en backoffice gescheiden werelden. En dat terwijl er een enorme schat aan data in beide systemen beschikbaar is. Wat nu als je die data met elkaar zou combineren? Zo wordt je operatie efficiënter, bespaar je kosten én kun je een veel betere kandidaatervaring bieden. Dit is allemaal mogelijk met Tigris. We vertellen je hier wat de verschillen zijn tussen de meest gebruikte recruitmentsoftware en Tigris.

Wat je gewend bent van je software als flexbureau

Iemand solliciteert vanuit een jobplatform, en de kandidaatinformatie gaat het ATS-gedeelte van je recruitmentsoftware in. Er vindt een intake plaats en de kandidaat gaat vervolgens de sollicitatieprocedure in. Wordt de kandidaat geplaatst? Dan komt je backoffice in beeld: je medewerkers nemen alle aanwezige kandidaatgegevens uit je recruitmentsysteem over in je backoffice-systeem, en wordt aangevuld met de nodige wet- en regelgeving. De kandidaat krijgt zijn of haar uren uitbetaald, en die factureer je weer door naar de klant. De normaalste zaak van de wereld voor jullie, maar het verwerkingsproces behelst behoorlijk wat stappen en vaak systemen. Kan dat niet makkelijker?

 

Hoe het ook kan: een Tigris-flexbureau versus een gemiddeld flexbureau

Gemiddeld

FLEXBUREAU

Tigris

FLEXBUREAU

De werkprocessen

Voor elk werkproces (Jobmarketing, Recruitment, Operations, Payrolling) een apart softwarepakket.

Tweede heeft geen titel

Eén platform voor alle werkprocessen. Alle wet- en regelgeving zoals CAO-inschaling zit geïntegreerd in het platform. Ook het salarisadministratiesysteem is volledig geïntegreerd.

De link tussen recruitment en operations

Recruitment en operations/payrolling opereren grotendeels gescheiden: recruiters hebben bijvoorbeeld geen inzicht in het backoffice-systeem.

4e heeft geen titel

Data tussen frontoffice en backoffice wordt vrij uitgewisseld omdat beide componenten op één platform inzichtelijk zijn.

Backoffice

Backofficemedewerkers moeten vaak nog informatie overtypen vanuit het recruitmentsysteem, om kandidaatdossiers compleet te maken. 

Titel

Alle informatie is beschikbaar op één plek, waardoor overtikken of wisselen tussen interfaces niet meer nodig is. 

De kandidaatreis

De kandidaat moet 3 verschillende apps installeren om bij jou te kunnen werken. 

Titel #2

Eén kandidaatapp waarin flexbureau en kandidaat samenkomen. De kandidaat beheert hierin zijn sollicitaties, kan al zijn informatie inzien én kan zijn uren invoeren. 

Data visualisatie

Je weet niet altijd uit welke kanalen je kandidaten afkomstig zijn, want je ATS ondersteunt dit niet altijd. 

Titel #3

Alle data uit je frontoffice en je backoffice kun je combineren. Je weet dus waar een sollicitant vandaan komt, maar ook heb je volledig inzicht in de ROI per kandidaat. 

Inzicht & dashboarding

Een kosten-/batenanalyse van jouw recruitmentstrategie is niet zomaar te maken, want je moet informatie uit ten minste 2 verschillende pakketten combineren. 

Titel #5

Integrale beschikbaarheid van jouw backoffice- en frontofficedata waarop uitgebreide managementrapportages in te stellen en (periodiek) uit te voeren zijn, met eigen dashboarding. 

Astare kantoor

De nieuwe kern van jouw bedrijf

Slimme, kostenbesparende matching

Tigris matcht kandidaten op basis van hun cv met vacatures, en daar komt vervolgens een score uit. Maar het kan nog slimmer. Dankzij de naadloze connectie tussen frontoffice en backoffice kun je bijvoorbeeld kandidaten die bijna moeten stoppen met werken, zwaarder laten meewegen in de matching score van je recruitment. Zo ga je slim om met marges en bespaar je dus op de kosten.

Drijf je marges op met managementrapportages

Om te kunnen groeien als flexbureau en je organisatie gericht te kunnen sturen, moet je inzicht hebben in je marketing. Goede kandidaten binnenhalen kost al genoeg, dus moet je zorgen dat je marketingbudgetten op orde zijn. Dus: waar investeer je in, welke kanalen brengen het meeste op en waar kan je bedrijfsvoering beter en efficiënter? In Tigris richt je eenvoudig diverse managementrapportages in, over alle backoffice- én frontofficedata heen. Ook houdt Tigris bij waar je sollicitanten vandaan komen, wat niet altijd mogelijk is in een ATS-systeem.

Geautomatiseerde messaging

Stel, je wilt iedereen benaderen die bijna uit dienst gaat. Daarvoor moet je eerst een export draaien en vervolgens die mensen actief gaan mailen. Omslachtig. Uit Tigris kun je hiervan een lijst oproepen, waarna je eenvoudig een geautomatiseerd bericht instelt om die te versturen. Zo behoud je zoveel mogelijk kandidaten.

Toekomstbestendige dashboarding

Waar veel recruitment managers zich niet bewust van zijn: hun dashboarding is niet toekomstbestendig ingericht. Je bent hiervoor afhankelijk van tools van derden, waarbij op het koppelvlak tussen de tools en jouw software geen actief onderhoud wordt gepleegd. En door de complexe wet- en regelgeving, wordt je dashboarding al snel een kaartenhuis, waarvan je niet weet of die in de toekomst nog blijft werken. Behoorlijk riskant dus om hierop te blijven leunen voor je operatie. In het Tigris-platform is dashboarding integraal ingebouwd. Een stuk zekerheid, en een gouden combinatie met het samenbrengen van jouw data op één platform!

Hoe futureproof is jouw flexbureau?

Je ziet het wel gebeuren: jullie rol als flexbureau verandert, doordat veel werkzaamheden verschuiven naar online jobplatforms. Het lijkt misschien nog ver weg, maar binnen nu en een paar jaar sta je voor de keuze: doe je mee, of blijf je doorgaan met het risico uit de markt geprijsd te worden? Kies je nu, dan ben je nog op tijd.

Ga met ons om tafel

Wij zijn Tigris.

Ons toekomstideaal voor jullie: geen honderden cv’s meer doorspitten, maar simpelweg rustig met een kop koffie Tigris opstarten. Ga direct aan de slag vanuit de automatisch opgemaakte lijst cv’s die elke ochtend voor je klaarstaat. Zo kunnen jullie je 100% focussen op het waarmaken van de ideale match en het optimaliseren van je candidate journey.

Lees meer over onze toekomstvisie in onze blog: recruitment in 2025.

Wil je meer weten? Bel of mail ons!

085 105 16 50
info@tigris.nl

Of je kunt natuurlijk langs komen..

Edisonweg 12A
Alblasserdam