Aan het laden

Gebruik technologie om je proces van sourcing tot plaatsing te personaliseren

Webinar replay beschikbaar

Een openstaande vacature vullen is tegenwoordig best een uitdaging. Je wil het verschil maken met een persoonlijke aanpak, maar hebt zelf ook een volle agenda. Hoe ga je daarmee om? Het antwoord: technologie toepassen om je proces persoonlijker te maken. Dat klinkt tegenstrijdig, maar wij laten je zien dat het tegenovergestelde waar is. Of je nu pro-actief gaat sourcen met Recruit Robin of Joboti inzet om binnenkomende sollicitaties op je website op te vangen met een chatbot, technologie helpt je bij jouw persoonlijke aanpak.

De waarde van technologie stopt niet bij het vinden van kandidaten. Het gesprek aangaan, contact onderhouden, solliciteren en nog veel meer recruitment activiteiten bieden allerlei mogelijkheden voor technologie. Door het inrichten van een optimale candidate journey binnen het Tigris platform zijn de recruiter en deze technologie optimaal op elkaar afgestemd. Zodat de recruiter grip en overzicht houdt op het gehele proces.

Programma:

– Geautomatiseerd kandidaten sourcen en pre-screenen – Recruit Robin, Stan Zeehandelaar
– Tot 3x meer sollicitanten met een Whatsapp chatbot – Joboti, Luuk van Neerven
– Candidate journey en grip op het proces – Tigris, Maikel Neelen

Kockelkoren experimenteerde met artificiële intelligentie voor HR-startups; Van Neerven werkte als recruiter. Samen kwamen ze op het idee om de saaie en tijdrovende wervingsprocessen op een innovatieve manier te automatiseren: door gebruik te maken van chatbots.

Zij ontwikkelden een virtuele recruitment-assistent die met kandidaten communiceert via alle populaire chatkanalen. Joboti groeit en de chatbot wordt elke dag slimmer.
 

Recruit Robin zet artificial intelligence in om het complete sourcingproces van recruiters te automatiseren. De tool is gebouwd om altijd de best mogelijke kandidaten voor iedere vacature te vinden, zonder dat je daar als recruiter zelf naar moet zoeken.

De software zoekt in iedere online database, van LinkedIn tot de grootste job boards, naar de meest relevante kandidaten voor al je vacatures. Gevonden kandidaten krijgen eerst een pre-screening, zodat je enkel een shortlist krijgt van de beste kandidaten. De contactinformatie van kandidaten wordt ook toegevoegd.

Via Recruit Robin krijg je toegang tot alle online databases, dus zijn dure licenties voor job boards of andere platforms niet langer nodig. Daarnaast betaal je alleen voor kandidaten die jij goedkeurt. Zo is de tool naast efficient, geautomatiseerd en effectief ook financieel een goede zet.

Blijf op de hoogte!

Ik wil me inschrijven voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel dit bericht via:

Gratis proberen

Meer updates

18 september

NMBRS en Tigris slaan handen ineen voor geavanceerde uitzendsoftware binnen de flexbranche

Lees meer

26 mei

Hoe maak je als flexbureau je back office sexy?

Lees meer
loonheffing

18 december

Loonheffing buitenlandse werknemers 2019

Lees meer

"Tigris bespaart ons tijd, geld en geeft volledige controle."

Anne Bakker - Artiflex